Köp inget av Bert Wåhlin i Kalmar!

Köp inget av den här mannen. Vad han än säljer – köp absolut ingenting! Bert Wåhlin hade fram till i våras Däckhuset AB på Torsåsgatan i Kalmar. Där sålde han däck, vespor och skotrar. Min Vespa, en specialmodell á 75 000 kronor havererade redan efter 200 mil. Kamaxeln gick sönder. Lagades på garantin. Sedan havererade motorn ytterligare två gånger. Vid sista gången blev det problem.

När jag hämtade min vespa på Öland i början av april förra året, för att köra den till Stockholm, havererade motorn ytterligare en gång. Det sprutade glykol och kylvätska ur motor. Vid kontakt med Däckhuset meddelade Bert Wåhlin mig att garantin gått ut veckan innan. Men konsumentköplagen gäller faktiskt i tre år.

När verkstaden i Stockholm plockade sönder motorn visade det sig att Däckhuset gjort fel. Bland annat hade en enhet som styr glykol/kylvatten dragits åt så hårt att godset hade spruckit. Notan för reparationen slutade på drygt 14 000 kronor plus bärgning – ytterligare en tusenlapp.

När jag kontaktade Bert Wåhlin så ville han först inte vidkännas att motorn havererat den andra gången. När jag påminde honom att gräva djupare i sitt minne och papper kom han plötsligt ihåg.

Men enligt Wåhlin hade hans verkstad absolut inte gjort något fel. Och att betala reparationskostnaden var det inte tal om. Trots att stockholmsverkstaden kan visa på att hans företag var orsaken till haveriet.

Att jag är tvärförbannad på denne girigbuk beror bland annat på att han kontaktade EHR Vespaservice och insinuerade att jag beställt en massa andra saker ”när dom ändå höll på”. Visst jag beställde nytt bakdäck som betalades separat. Det här är bara ett exempel på Bert Wåhlins inställning till sina kunder.

Bert Wåhlin – visar det sig – är ökänd i Kalmar med omnejd. Så mitt råd till alla i området är: köp absolut ingenting av den mannen! När han sålde Däckhuset fortsätter han själv med att sälja de vespor och skotrar han har kvar plus att han säljer mopedförarutbildning. För att ni ska bevara sinnesfriden gör inga affärer med Bert Wåhlin.

Själv överväger jag nu att nästa vecka stämma honom inför Kalmar Tingsrätt så han tvingas göra rätt för sig.

PS! Däckhuset finns kvar i Kalmar men med tillägget i Kalmar AB. Det företaget har absolut ingenting att göra med giriggubben Wåhlin.

Annonser

2 svar to “Köp inget av Bert Wåhlin i Kalmar!”

  1. Immigration Advice Rochester Says:

    What a material of un-ambiguity and preserveness of valuable knowledge regarding unexpected feelings.

  2. Immigration Lawyers Chelmsford Says:

    This article will assist the internet people for building up new blog or even a
    weblog from start to end.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: